Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

VÝROČNÍ VALNÁ HROMADA + Plán práce SDH na rok 2016

Na konci ledna jsme opět svolali výroční valnou hromadu, abychom zhodnotili hasičský rok 2015 a zároveň se zaměřili na plán akcí do nadcházejícího roku 2016.

Podpořit v jednání nás opět dorazili hosté z místních spolků TJ Sokol, Sdružení žen, Klubu důchodců, Mysliveckého sdružení Třešňovecké háje a a zástupci obce. Z okolí nás přijeli navštívit sousedé z Dolního Třešňovce, Lanškrouna, Horní Čermné, Nepomuk a nejdelší cestu vážily naše spoluzávodnice z VCÚ, hasičky z České Rybné.

Na programu schůze se jako první bod opět nacházela zpráva z činnosti sboru, kterou přednesla Hanka Šebrlová. S plánem práce pro rok 2016 ji následně vystřídal Petr Jirásek. Zde bych mimo pravidelných akci vypíchla chystané letní oslavy 130let od založení sboru a v souvislosti s tím i společné focení členů sboru, které by mělo proběhnout v průběhu května. Navíc stejně jako v loňském roce proběhne i letos v místní MŠ a ZŠ soutěž o nejhezčí návrhy obrázků na diplomy pro Hornotřešňovský pohár, které při loňském ročníku sklidily veliký úspěch. Na závěr hospodářská i revizní zpráva potvrdily pečlivý dohled Lenky Žabkové nad hasičskou kasou a mohlo se přejít ke každoročnímu předávání ocenění:

Čestné uznání sboru
Dana Cinková
Lucie Palkovičová
Michal Marek ml.
Družstvo žen – Lucie Mačátová, Jitka Melezínková, Marie Macháčková, Miroslava Šilarová, Lenka Žabková, Lucie Hrabčuková a Blanka Jedličková

Nejlepší řidič
Jaroslav Hejkrlík

Čestné uznání Okresního Sdružení Hasičů
Rostislav Dušek
Petr Mačát ml.

Medaile za zásluhy
Jiří Jirásek
Miroslav Šebrle

Čestné uznání Krajského Sdružení Hasičů
Josef Šebrle
Karel Melezínek st.

Věrnostní medaile
10 let  Petra Havlová
30 let   Míchal Marek
40 let   Milena Junková
50 let   Lidmila Melezínková
70 let   Josef Štěpánek

Následovalo překvapení ženského soutěžního družstva, které si nachystalo malé dárky pro Péťu Jiráska, Péťu Mačáta ml., Míru Šebrleho a Petra Mačáta st. jako poděkování za podporu v soutěžní sezóně. Bylo znát, že kluci měli z obdržených vtipných triček velkou radost. Posledním bodem schůze byla organizace hasičského plesu. Zde ale vše funguje v zajetých kolejích a proto byla záležitost rychle vyřízena. Schůzi jsme uzavřeli společným přípitkem na zdraví malé Šarlotky Melezínkové a poté si pochutnali na vynikající svíčkové. V letošním roce bohužel chyběla oblíbená videoprezentace z uplynulých akcí, kterou se tentokrát nepodařilo včas připravit. Zájemci ale mohou nalézt odkazy na webovou fotogalerii u všech vydaných článků na stránkách obce.

Fotky z VVH naleznete ZDE

Na závěr bych chtěla připomenout, že kdyby měl kdokoliv nápad nebo připomínku k programu oslav 130let sboru, neváhejte kontaktovat kohokoliv ze členů výboru. Stejně tak v případě návrhu hasičského výletu pro letošní rok.

A zde je plán akci SDH pro rok 2016:
• Leden – 30.1. – Výroční valná hromada
• Únor – 20.2. – Hasičský ples
• Březen – 19.3. – Dětský karneval
• Duben – Sběr železa, brigáda a jarní úklid zbrojnice a okolí
• Květen – 7.5. – Floriánek
– Okrsková soutěž
– Valná hromada – příprava Hornotřešňovského poháru
Květen- září – Účast na soutěžích Velké ceny Ústeckoorlicka a Východočeské ligy
• Červen – 4.6. – Hornotřešňovský pohár
Hasičský výlet
• Srpen – 20.8. – Oslavy 130 let založení sboru a Loučení s létem
• Říjen – Okrskové námětové cvičení
Ukončení sezóny a úklid hasičárny
• Listopad – Zazimování techniky

Back to top

Skip to content