Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Dětský karneval 2017

V sobotu 18.března patřil sál místního Kulturního domu našim nejmenším. Náš sbor ve spolupráci s místní Základní a Mateřskou školou pořádal tradiční Dětský karneval. Pro děti zde bylo opět nachystáno spoustu zábavy, soutěží a balónků. Vyjmenovat všechny soutěže, které si paní učitelky připravily by bylo asi dost těžké, protože děti se po celou dobu karnevalu ani na chvilku nezastavily a vyhrávaly v nich jednu sladkost za druhou. Nechyběly ani speciální tenečky, takže se všechny skvěle bavily.  Letošního karnevalu se celkem zúčastnilo 59 masek, do kterých se obléklo 68 dětí. Bohužel musíme konstatovat, že princezny, kterých bylo pět, zůstanou na ocet, protože princ nepřišel ani jeden. Zato s postupující uprchlickou krizí se na sále objevily dvě černošky, dvě indiánky, krotitel slonů, zaříkávač hadů a havajská tanečnice. Další netradiční maskou byl keř růže, odkvetlá pampeliška, necky, nebo assassin. Každopádně uspět v té spoustě nádherných masek se již pomalu stává prestižní záležitostí. Jejich tvůrci si dávají opravdu záležet a stále přicházejí s novými a novými nápady, propracovanými do posledních detailů. V jejich tvorbě je jistě pohání také vidina výhry nádherných dortů z dílny Dany Cinkové (letos na téma Medvídek Pú), které si odnáší pět nejhezčích masek. Jejich autorce moc děkujeme. Odborná porota sestavená z doprovodu masek odevzdala 102 hlasovacích lístků a na prvních pět míst svými hlasy zvolila tyto masky:

1.místo: ŠMOULOVÉ – Nela Šebrlová, Ella Triandafilu a Šimon Šebrle

2.misto: KROTITEL SLONŮ – Filip Kopecký

3.místo: NECKY – Radim Dajč

4.místo: ČERNOŠKA – Laura Dajčová

5.místo: KEŘ RŮŽE – Tereza Dušková a ZAŘÍKÁVAČ HADŮ – Kryšfof Jirásek

Po vyhlášení těch nejlepších, dostala každá zúčastněná maska balíček se sladkostmi. Závěr karnevalu obstaraly tři stovky balónků, které se spustily mezi děti.

Chtěli bychom poděkovat TJ Sokol, MS Třešňovské háje a Klubu žen za finanční příspěvek na karneval a učitelskému sboru z místní školy a školky za pomoc při organizaci.

Fotky najdete na odkazu: http://petrjir.rajce.idnes.cz/Detsky_karneval_2017/

Back to top

Skip to content