Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Výroční valná hromada 2019

Na konci ledna jsme opět uzavřeli rok 2018 Výroční valnou hromadou. Účast byla tentokrát opravdu žalostná a to pouhých 45 členů. Těžko říct, zda příčinou bylo nevlídné počasí, nevhodný termín či osobní důvody. Hosté z místních složek ale nezklamali, a tak nás i letos přítomností poctili zástupci TJ Sokol, myslivců z Třešňovských hájů, Spolku žen, Spolku důchodců a v neposlední řadě starosta obce Jan Dušek. Nechyběli ani naši přátelé ze sousedských sborů Lanškrouna, Dolního Třešňovce, Horní Čermné a Nepomuk. Po úvodním slovu Petra Jelínka, shrnul činnost v uplynulém roce Petr Jirásek, který přečetl zápis z kroniky. Petr nakonec zastoupil v nepřítomnosti i naši pokladnici Lenku Žabkovou a přednesl zprávu o hospodaření. Že je účetnictví sboru v pořádku potvrdila i revizní komise zastoupená Luckou Langrovou. Michal Marek st. nás seznámil s plánem práce na rok 2019 a poté byla otevřena volná diskuze, kde dostali prostor hosté ke svým zdravicím. Z několika úst jsme si tak vyslechli doporučení zvážit co nejdříve práci s dětmi a mládeží, neboť omlazení sboru je důležitý krok pro zajištění jeho dalšího fungování do budoucna. Nám tato myšlenka samozřejmě není cizí. Bohužel se však jedná o činnost náročnou na lidi i čas, nemluvě o potřebném zájmu ze strany dětí, respektive rodičů. Určitě se ale nevzdáváme a věříme, že najdeme způsob jak práci s mládeží rozjet i v našem sboru. V rámci diskuze jsme se mimo jiné také dozvěděli statistiku letošních zásahů na katastru obce a nový záměr uspořádat slavnostní vyhlášení Velké ceny Ústeckoorlicka 2019 naším sborem v místním kulturáku. Poté následovalo tradiční předání ocenění členům sboru:

Za věrnost za 20let – Kateřina Valášková, Jitka Melezínková, Lenka Žabková, Blanka Mačátová, Jaromír Ježek, Vladimír Čajnák, Roman Motl a Eva Dušková

Za věrnost za 30let – Petra Jehličková, Miroslava Jirásková, Jarmila Vávrová, Vladimír Jirásek

Za věrnost za 40let – Drahoslava Dvořáková

Za věrnost za 60let – Jaroslav Šebrle st.

Za zásluhy – Petra Jehličková, Miroslava Jirásková

Čestné uznání KSH – Jiří Marek st.

Čestné uznání sboru – Miroslav Šebrle,Vladimír Čajnák, Petr Mačát ml., Jan Dušek

Medaile sv.Floriána – Karel Melezínek st., Josef Šebrle

Nakonec zbývalo schůzi uzavřít plánem nadcházející akce, kterou bude Hasičský ples a po ukončení oficiální části následovala večeře v podobě výborné svíčkové od Jarči Vávrové, prezentace fotoklipu z uplynulé sezóny a volná zábava. Bohužel konec oficiální schůze se projevil i hromadným odchodem velké části účastníků. Mrzí nás, že výročka se stává povinností, místo příležitostí se něco dozvědět a strávit příjemný večer mezi známými tvářemi. Snad budeme příště v tomto směru úspěšnější, sejdeme se v hojném počtu a vydržíme se bavit do pozdních hodin.

Fotogalerie z VVH klinutím zde

 

Fotoklip z činnosti 2018

   

Back to top

Skip to content